sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Lost generation

I am part of a lost generation
and I refuse to believe that
I can change the world
I realize this may be a shock but
"Happiness comes from within."
is a lie, and
"Money will make me happy."
So in 30 years I will tell my children
they are not the most important thing in my life
My employer will know that
I have my priorities straight because
work
is more important than
family
I tell you this
Once upon a time
Families stayed together
but this will not be true in my era
This is a quick fix society
Experts tell me
30 years from now, I will be celebrating the 10th
anniversary of my divorce
I do not concede that
I will live in a country of my own making
In the future
Environmental destruction will be the norm
No longer can it be said that
My peers and I care about this earth
It will be evident that
My generation is apathetic and lethargic
It is foolish to presume that
There is hope.

And all of this will come true unless we choose to REVERSE IT.

(text by Jonathan Reed. Lukuohjeet: lue yllä oleva teksti myös alhaalta ylöspäin)


Jostain syystä mieleen juolahtaa Tom Hanksin elokuva "Castaway", jossa urakeskeinen mies joutuu epäonnekkaitten sattumusten vuoksi pitkäksi aikaa saarelle, jossa hän pakon edessä joutuu pistämään perspektiivit kohdilleen elämässään. Eipä aikaakaan, kun päähenkilölle karun todellisuuden edessä mieleen juontuu rakastamansa ihminen ja tuon suhteen laatu, ei ura ja kaikki idioottimainen hössötys, materialismi tai minäkeskeisyys.

Toivon sydämeni pohjasta ihmisten ymmärtävän, että oravanpyörä on olemassa vain heidän päänsä sisällä! God created "human being" not "human doing". Hänen tahtonsa on antaa Kristuksen seuraajille elämä, joka maistuu elämälle. Menestysteologiaa saarnaavien evankeliumi puolestaan huokuu ympäröivän maailman setelintuoksuista orjuutta eli joku siinäkin on vialla. "Kaikki tämä ja Taivas myös"?

Jokainen ajatteleva ihminen tajuaa kapitalismin mielettömyyden. Ei voi palvella kahta herraa: toiselle kun kumartaa, niin toiselle pyllistää. Jos valitsen keskittyä pysyviin arvoihin, perheeseen, ystäviin ja hankkiutua sydämessä olevasta tyhjyydestä eroon, en voi silloin laskea ylityötunteja tai kustannuksia, tulostavoitteita tai bonuksia. Yhtälö on yksinkertainen ja annan siitä esimerkin: lapsi tarvitsee AIKAA. Hän tahtoo vain, että hänen kanssaan ollaan ja silloinkin AIDOSTI läsnä. Tätä läsnäolon taitoa ei valitettavasti voi tilata Elloksen postimyynnistä, ostaa Stockmannilta tai hankkia netistä. Jos juoksen hankkimassa rahaa, jolla osoittaa "rakkautta" lapselleni, en voi silloin antaa hänelle tämän eniten toivomaa asiaa eli jakamatonta huomiotani. Toivon oppivani tästä myös itsekin jotain.

Ja näin meidän kesken: Kristuksen seuraamisessa on yksi aivan lyömätön puoli - minun ei tarvitse enää elää itseäni varten! Voin keskittyä lähimmäisiini, sillä tiedän Hänen pitävän huolen minusta, tapahtuipa mitä vain. Se tekee valinnastani uida vastavirtaan paljon helpomman.

Todellinen rikkaus löytyy sydämestä; teoista, jotka kertovat Jumalan rakkaudesta. Tämän aarteen Kristus lupaa jokaiselle, joka vain tahtoo ottaa sen vastaan. Itse toivon kuollessani kokevani olleeni tässä suhteessa rikas mies.

"Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut: -- Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää." (Hepr.13:1-5)

Elämä on aivan liian lyhyt tuhlattavaksi tavaroiden keräilyyn, maineen kartuttamiseen tai statuksen hankkimiseen. Ota elämäsi todesta ja lopeta säheltäminen NYT, ja keskity siihen mikä on tärkeintä: ihmiset ympärilläsi. Vielä ei ole liian myöhäistä!

Meni saarnan puolelle, mutta virren sijaan suosittelen alla olevaa Jeff Buckleyn biisiä "Satisfied mind":
http://www.youtube.com/watch?v=iCU3HXNGaAw


Leave Babylon for Babylon fallin´!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti